Konfirmasjon 2020 – viktig info!

Konfirmasjon 2020 – viktig info!

KJÆRE KONFIRMANTER OG FORELDRE/FORESATTE!

Nå nærmer det seg konfirmasjon, og siden ting er litt annerledes i år er det ekstra viktig at informasjonen blir lest og fulgt. Vi satser på at reglene holder seg som nå, og at vi ikke må stramme ytterlige inn. For å gjøre litt ekstra stas på konfirmantene i år oppfordrer vi alle i gamle Eide kommune til å flagge for dem 5. og 6. september!

Samtalegudstjeneste/overhøring

Det blir ingen samtalegudstjeneste eller overhøring i år, ettersom vi ikke kan samle alle konfirmantene med familier. Konfirmantene blir i stedet med på dåpsgudstjenesten vi skal ha 23. august kl. 13.30 i kirka der en av konfirmantene skal døpes. Hvis noen ikke kan komme, gi beskjed. Etter gudstjenesten blir det utdeling av kapper. Dette blir altså bare for konfirmanter. Vi hjelper dem å finne kapper som de får med seg hjem. Se over kappene og vask og stryk dem ved behov. Denne dagen kan de som ikke har levert det tidligere levere gudstjenesteheftet sitt, og de som ikke har fått være medhjelpere i en gudstjeneste skal være det denne dagen. Vi øver på forhånd tirsdag 18. august kl 14-15 (NB! endret dag). Jeg har sendt ut sms til de jeg vet om, så gi beksjed om du ikke har fått melding.

Fotografering og øving

Onsdag 2. september kl. 17.00 møtes vi i kirka i finklær og kapper for fotografering og øving. Dette er bare for konfirmantene. Vi tar gruppebilde og øver deretter i gruppene som vi skal konfirmeres i. Den første gruppa som skal øve er den siste som skal konfirmeres, og når en har øvd, kan en dra hjem. Vi satser på å være ferdig med alle ca. kl 19.

Konfirmasjonsgudstjenesten

Konfirmantene møter opp på bedehuset 30 min før gudstjenesten. Der kan de legge fra seg jakker og ting, får vaske eller sprite hendene, får utdelt bønnekort og går i prosesjon opp til kirka rett før gudstjenesten. Dere andre kan komme til kirka tidligst 25 min før gudstjenesten.

Husk god håndhygiene – det står sprit ved alle innganger – bruk den om dere ikke har med egen. NB – dersom noen har symptomer som sammenfaller med covid 19 eller har vært i kontakt med folk som har fått påvist smitte, kan dere ikke komme i kirka!

Dere har fått oversikt over hvilke konfirmanter som skal på hvilken gudstjeneste (se liste nedenfor). Hver familie har 2 benker til dispensasjon – én langt framme i kirka og én langt bak. Da kan dere selv avgjøre hvem som må ha avstand til andre, og hvem som kan sitte tett på. På hver benk går det 8 personer (da sitter dere tett). Konfirmanten sitter på en stol ved benken. Vi plasserer ingen på sidebenkene. Mellom hver benk skal det være en ledig benk. De konfirmantfamiliene som sitter fremst på hver side sitter en stolrad som står med én meters mellomrom til første benk.

Dere må i forkant av konfirmasjonen, senest 27. august, levere inn lister over hvem som blir med fra dere i konfirmasjonen. Send på mail til ragnhild.fuglseth@hustadvikamenighet.no eller på sms til 90635391. Ikke bruk messenger/facebooksida. På lista må det være navn, gjerne sortert etter husstand, et mobilnummer per husstand og hvilken kommune de hører til i. Vi krysser av etter hvert som dere kommer i kirka. Disse listene oppbevarer vi i 10 dager etter gudstjenesten, av smittesporingshensyn.

Er det noen som IKKE trenger de benkene de har fått, gi oss beskjed om det, så kan vi la andre få bruke dem. Har dere en eller to gjester som dere gjerne skulle hatt plass til, gi beskjed, så trekker vi lodd om ledige plasser.

Er det noen som har gjester som sitter i rullestol eller har andre behov, vil vi gjerne vite om det så fort som mulig, så vi kan ta hensyn til det når vi plasserer hvem som sitter hvor i kirka.

Dere skal få oversikt over hvilke benker dere disponerer i god tid til konfirmasjon, slik at dere kan gi beskjed til deres gjester om hvor de skal sitte. Når dere kommer til kirka går dere rett til plassene deres etter at dere er kryssa av på lista.

Under konfirmasjonsgudstjenesten går konfirmantene fram to og to i den rekkefølgen de sitter. Den til høyre setter seg på en stol framme ved alterringen og venter. Den til venstre kneler på alterringen, viser fram bønnekortet sitt, blir bedt for, får utdelt kors og setter seg på venstre side og venter på den andre konfirmanten. Etterpå går begge ned og setter seg, og i det de setter seg reiser de neste to seg og går fram. Familien og gjestene til konfirmanten kan gjerne stå mens konfirmanten kneler på alterringen.

Når vi skal ut av kirka, er det viktig å passe på avstanden til de rundt oss. Konfirmantene går ut i prosesjon. Vi har tre utgangsdører, så vi gir beskjed om hvem som skal bruke de ulike dørene. Da kan dere finne deres egen konfirmant og ta bilder. Vi stiller ikke opp for å ta felles bilde på kirkebakken, men vi kan ta bilder av de som konfirmeres i lag på forhånd. Etter 5-10 mintt får konfirmantene beskjed om å gå sammen med Tommy ned til bedehuset igjen der dere leverer kappene. Da må alle andre også forlate området slik at det er klart til å ta i mot gjestene til neste konfirmasjon.

Streaming av konfirmasjon

Siden det er mange som ikke kommer seg i kirka, vil vi også legge til rette for at konfirmasjonene blir direktesendt på facebooksiden til Eide menighet. Dette blir en enkel sending med mobil på stativ, ingen nærbilder av konfirmanter eller andre. Dersom det er noen av konfirmantene/foreldrene som har store motforestillinger mot at dette skjer – gi oss en beskjed om det. Dette skal ikke ødelegge konfirmasjonsdagen for noen. Og skulle det være noen onkler eller bestemødre eller noe som har bedre utstyr og kunne tenke seg å ta ansvar for streaminga på vegne av kirka – ta gjerne kontakt med oss om det.

 

Lørdag 5. september kl. 10.15

 

Runar Bolli

Cecilie Gaustad

Isabelle Gaustad

Joakim Vikene Gujord

Ingeborg Eirin Herskedal

Tiril Louise Silnes Lyngstad

Elin Marie Stormo Rangøynes

Oliver Hundhammer Tjugen

 

 

Lørdag 5. september kl. 11.30

Svanhild Nøsen Bolli

Even Muldbakken Gautvik

Leah Kråkholm

Christoffer Malmedal Lyngstad

Marit Solbakk

Johannes Solbakk

Sander André Teistklub Ulleland

Jakob Martinus Solli Vassgård

 

 

Lørdag 5. september kl. 12.45

Marie Therese Gautvik Bolli

Sandra Marielle Gaustad

Kaja Djupvik-Halås

Malin Lyngstad Haukås

Arian Sefaj

Johnny Siglen

Victoria Ugelstad Silseth

 

Lørdag 5. september kl. 14.00

Marcus Eide

Mats Are Langnes

Markus Nerland Roaldsøy

Adrian Nogva Sandblåst

Nora Beate Melby Stokkevåg

Thomas Hvattum Tjugen

Emilie Riise Torhus

 

 

Søndag 6. september kl. 10.30

Patrick Brun-Høyvik

Linnea Greff

Marcus Halås

Kevin Silseth-Hærås

Silje Marie Silnes Kjøll

Martin Haukås Vevang

 

 

Søndag 6. september kl. 11.45

Tuva Strand Eide

Leo Grøtta

Andrea Hatlen Indrebø

Martin Berg Lysgård

Stine Hopen Lysgård

Brage Strand Nogva

Helene Saffert

Veslemøy Pedersen Ørgesvik

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s